logo alb side

Autentificare

Mi-am uitat parola
Dacă nu ai cont, crează-ti unul aici
logo alb

Prăjitură cu miere şi nuci

de Honey Queen -

Şi pentru că se apropie Crăciunul, iar fără ceva dulce pe masă parcă aceasta nu este completă, vă recomandăm să vă suflecaţi mânecile şi să încercaţi prepararea acestei prăjitură delicate - Prăjitură cu miere şi nucă. Veţi avea nevoie de borcanul hexagonal de miere Honey Queen aşezat cu grijă în cămară, câteva alte ingrediente şi multă dragoste.

Începeţi prin a aduna ingredientele:

Pentru Foi:

  • 2 ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 2 linguri miere;
  • 25 g unt;
  • 1 linguriţă bicarbonat;
  • ~300 g făină (cât cuprinde aluatul).

 

Pentru Cremă:

  • 400-500 g smântână;
  • 1 lingura zahăr;
  • 1 întăritor de frişcă;
  • 100 g nucă măcinată;
  • esenţă de vanilie

 

Apoi, începeţi să vă murdăriţi:

Foi

Mixaţi ouăle cu zahărul, până devin asemenea unei creme şi îşi dublează volumul. Apoi, adăugaţi untul şi mierea Honey Queen şi aşezaţi vasul la baiine-marine. Amestecaţi până zahărul din compoziţie s-a topit şi crema începe să se încălzească. Acum, adăugaţi bicarbonatul, amestecaţi bine şi mai ţineţi compoziţia câteva minute pe baia de abur.

Într-un castron se pune făina, turnaţi spuma de mai sus şi omogenizaţi-o. Frământaţi energic şi mai adăugaţi făină dacă este necesar, astfel încât aluatul să aibă textura ca de plastilină.

Întindeţi aluatul în foaie, cât mai subţire, direct pe fundul tăvii presărată cu faină. Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, astfel încât foaia să devină aurie. Atenţie, se ard foarte uşor! După ce se vor răci răci, acestea devin crocante.

Cremă

Bateţi smântâna rece cu mixerul câteva minute, apoi adăugaţi zahărul, de preferat zahăr pudră, şi întăritorul de frişcă. Când smântâna începe să capete consistenţă pufoasă, ca de frişcă, completaţi compoziţia dulce cu nucă măcinată şi esenţă de vanilie. Omogenizaţi totul, amestecând uşor cu o lingură.

Cantitatea de cremă astfel obţinută se împarte în trei (sau în patru, în fucţie de numărul foilor). Apoi, ungeţi fiecare foaie cu cremă şi suprapuneţi-le cu grijă. Presăraţi-le cu nucă măcinată şi daţi-le la rece pentru minim două ore, până foile se înmoaie, iar crema se întăreşte.

Astfel aţi obţinut un desert numai bun de înfulecat alături de familie și cei dragi. Poftă bună!


Produse recomandate

< >